Reflexologie

Reflexologie is een eeuwenoude behandeling die focust op drukpunten. Elk punt heeft een connectie met een lichaamsdeel en door deze punten te masseren, stimuleer je het corresponderende lichaamsdeel. Reflexologie kan zeer voordelig zijn want het zorgt voor lichamelijke en geestelijke ontspanning, kan pijnverlichtend werken, brengt je lichaam in balans, … 

Bij Yenta Enid kan je terecht voor 3 verschillende soorten reflexologie: voetreflexologie, handreflexologie en zwangerschapsreflexologie. Elke vorm van reflexologie heeft zijn eigen voordelen en zal voor verschillende redenen ingezet worden.

Voetreflexologie

Voetreflexologie is een behandeling binnen de reflexologie. Deze gaat ervan uit dat je voeten in verbinding staan met al je organen en lichaamsdelen. Het is dan via drukpunten op de voet waardoor we kunnen voelen welk orgaan of lichaamsdeel een blokkade heeft. Het toepassen van voetreflexologie kan helpen bij allerlei verschillende klachten zoals stress en slapeloosheid. 

Handreflexologie

Ook handreflexologie is een behandeling binnen de reflexologie. Want net zoals je voeten, hebben ook je handen drukpunten. Deze drukpunten staan in verbinding met je organen en lichaamsdelen. Door middel van handreflexmassage op de drukpunten in je handen kunnen bepaalde problemen weggewerkt worden. Deze vorm van reflexologie kan helpen bij klachten zoals hoofd- en nekpijn. 

Zwangerschapsreflexologie

Zwangerschapsreflexologie is een zachtere vorm van voetreflexologie speciaal voor zwangere vrouwen, voor vrouwen die zwanger willen worden en voor baby’s. Net zoals gewone voetreflexologie worden de drukpunten in de voeten gemasseerd. Bij zwangere vrouwen helpt dit met bijvoorbeeld zwangerschapskwaaltjes, bij vrouwen die zwanger willen worden met bijvoorbeeld hormonale onbalans en bij baby’s met bijvoorbeeld reflux en krampjes. 

Reflexologie verlicht het leven